Over Ina

Ina Jansen

Ik leef mijn droom…

…als aardehoedster, vrouw, kind, moeder, grootmoeder en geliefde. Ik transformeer en help anderen, die zich daartoe aangetrokken voelen, in hun transformatieproces.

Midden in de natuur in Portugal woon ik in een yurt, veilig waar alles mag zijn wat er is. Leven met het ritme van de natuur en de stilte geven mij verdieping zonder woorden en brengen mij in contact met datgene wat zichzelf aandient. De verbinding met mijn gidsen is helder en mijn vertrouwen groot. Ik leef de Liefde samen met mijn Lief. Ik sta op met de zon en begin de dag met agnihotra (homatherapie) en sluit hiermee bij zonsondergang de dag.

Yurt

We proberen zoveel mogelijk zelfvoorzienend te leven. Ik werk graag met natuurlijke materialen. Ik spin wol, liefst zo uit de vacht van de schapen die hier in de streek rondtrekken met de herders. Ik brei, haak, ontwerp en vilt met de wol. Je kunt me vinden op de marktjes in onze streek, vaak achter mijn spinnewiel. Ik vind het heerlijk in de nazomer onze druiven te plukken en er wijn en druivensap van te maken. In het najaar olijven te oogsten en de bomen te snoeien. In de plaatselijke lagar worden ze tot heerlijke olijfolie geperst, vers van de boom; een machtig en prachtig proces.

Om mijn horizon te verbreden reis ik graag. De afgelopen jaren bezocht ik Egypte, Peru, Brazilië, India, Spanje en Polen. Op deze manier kom ik in contact met nieuwe helingmethodieken, sjamanen en participeer ik in ceremonieën. Deze ervaringen verrijken mijn leven en het repertoire van mijn werkwijzen.

Collage

Ina in het kort

Geboren in 1967 ( Gele Zon toon 1- Gele Zon), als oudste in een gezin van drie dochters, moeder van vijf kinderen ( 4 zonen en 1 dochter) en oma van twee kleinzoons. Na 22 samen te zijn geweest met de vader van mijn kinderen, zijn we gescheiden.

Vanaf mijn 25e verdiepte ik me in de alternatieve gezondheidszorg. Toen had ik al 7 jaar als A-verpleegkundige gewerkt.

Ik startte mijn eerste praktijk als pedicure/voetreflexologie , later deed ik voetreflexologie/- energetisch werk, meditatiecursussen, metamorfosemassage en volle maanvieringen, in combinatie met (thuis)moederschap. Hiernaast heb ik altijd Bachremedies en aromatherapie (etherische oliën) ingezet en ook ademhaling.

De natuur, de afstemming daarmee, is voor mij wezenlijk. Ik ben er graag praktisch in bezig en wandel/fiets veel. Op mijn zesde jaar ontdekte ik het spinnewiel. Ik werk graag met ruwe pure wol. Zo spin ik de draden van mijn leven . Je vindt mij en mijn creaties op marktjes in Portugal. Ik dans iedere week (5 ritme dans), zing (bhajans) en ont- wikkel mezelf (retraites, tantra, ceremonieën, reizen). Zo zorg dat ik mijn kwaliteiten hoog houd. Ik eet biologisch, het liefst uit eigen tuin.

Zo draag ik het licht in mezelf en kan ik een doorgeefkanaal voor jou zijn… En kunnen we transformeren!
Olijfboom

Mijn opleidingen:


Vuur

Mijn cursussen: