Ina Jansen
Aila-Lichtdrager
Naïef ? -EN
Naïef ? -EN

Naïef ? -EN

Ik weet het niet.

De afgelopen twee maanden was ik in verbinding met twee lieve mensen, potentiële hoeders van het landje in de vallei. Ik had hen vorig jaar op een van de marktjes ontmoet, zo waren we in contact gekomen. Ze voelden een roep naar Portugal en vroegen begin dit jaar aan mij als ik iets te koop wist of ik hen dat wilde melden. Zo had ik hen als tweede geïnformeerd dat ik bereid was mijn plek te verkopen.

Eind mei kwamen ze speciaal vanuit Frankrijk gereden om de Quinta te bekijken, te voelen, te ervaren. Na een halve dag er te zijn, was het besluit daar, ze waren verliefd en kochten het.

We stelden met ons drieën een “onder-ons-koopcontract” op. Ik nam contact op met de makelaar voor hulp bij koop -en verkoop. Zij gingen voor een voorlopig koopcontract. Dat was waar we vooral contact over hadden, hoe en wat erin moest, de maand juni. Daarbij had ik ook mijn auto en de inboedel verkocht. We waren in de eerste helft van juli hiermee klaar. Het kond getekend worden. Zij in Frankrijk -en dan opsturen naar hier, waar ik het kon ondertekenen.

Echter zij hadden plan om half juli hier te zijn. Hun huis in Frankrijk was in de flow ook snel verkocht en ze kwamen alvast met een aanhanger vol spullen deze kant op. We spraken af dat we het contract samen hier zouden tekenen.

De derde zondag van juli, nadat ik mijn “laatste” spinmiddag in het huisje had gegeven, reed ik hun volgeladen aanhangwagen de vallei in. Hij de camper want die bleek ook vol spullen. Ze waren onder de indruk, nog steeds- van de plek en begonnen met uitpakken van de aanhangwagen. Ondertussen pakte ik de laatste spullen in mijn auto.

Het werd donker, ik was moe. Stelde voor dat zij in de vallei bleven slapen en de volgende ochtend verder gingen met de klus. Ik werkte de volgende ochtend. In de middag gingen we het contract bij de makelaar tekenen.

In de middag….

Ineens overviel hem de angst. Angst voor iets wat hen beide vertelde geen hoeder te worden van het land. Angst voor brand. Terwijl er geen brand was dichtbij. Was het de brand ? was het een angst voor iets anders ?…voor een droom, die werkelijkheid werd.

Een droom dromen is heel iets anders dan je droom leven !

Het voorlopig koopcontract werd niet getekend. Ik ben oprecht blij dat ik hen een nacht alleen heb gelaten in de vallei. Dit was mijn eerste reactie.

De dagen die hierop volgden brachten een natuurlijke ontlading met zich mee. Fysieke ontlading maar ook psychisch en emotioneel. Alles komt boven. Ik kwam mijn kleine meisje tegen, het energetische wezen, wie zoveel voelt en het spannend vind in deze wereld te leven. Wel te doen wat haar hart zich ingeeft. Ook de pijn van “tekort”werd aangeraakt en alle daarbij komende hersenspinsels hoe ik het beter anders had kunnen doen…

Hoe fijn is het dan om uit het oordeel te kunnen blijven -en je verantwoordelijkheid als volwassen vrouw te kunnen dragen. Tegelijkertijd de pijn te omarmen.

Iedere dag starten met meditatie geeft inzicht.

Huilen is de vorm die me helpt ontladen. Huilen zonder woorden. Gewoon met mezelf of de ander. Natuurlijk.

Kleine aapjes gaan op de rug bij hun moeder.

Mijn kinderen kwamen toen ze klein waren even bij mij op de buik.

Energie kanaliseren, zodat je weer op beide benen kunt staan in de wereld.

Als generator 4/6 help ik mezelf door vragen te stellen…Hoe word het nog beter dan dit ?

Binnen een paar dagen kreeg ik een vraag van een lieve vrouw, wie voor de eerste keer aan deze bewuste spinmiddag had deelgenomen. Mocht ik erover denken om mijn huisje te verhuren, zij was zeker geintereseerd. Op het moment dat ik haar app binnenkreeg, waren mijn gedachten daar bij haar en bij dit idee. Ik heb de tijd genomen en het voelde helemaal goed. Zij met haar bijzondere poes wonen sinds kort in de vallei. We delen het atelier.

Het universum zorgt goed voor ons.

Nu op reis. Niet verder dan 3 dagen vooruit plannen.

Breien en schrijven.

Mijn boek….momenteel schrijf ik over – huizen – en pak ik in het dagelijks leven, mijn huisje voor de komende maanden in.

De reis word geschreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *