Ina Jansen
Aila-Lichtdrager
Healing- ziek zijn; een reset met aandacht genezen. – EN
Healing- ziek zijn; een reset met aandacht genezen. – EN

Healing- ziek zijn; een reset met aandacht genezen. – EN

Afgelopen weken was ik ziek. Pijn in mijn longen en buik vooral tijdens het ademhalen. Mijn hoofd zat vol, was ook pijnlijk. Dat terwijl ik geen hoofdpijn-mens ben… Bijzonder om dit tijdens de Corona- lockdown te ervaren. Mensen die vragen, wat heb je ? misschien is het……? : dat kan. Allemaal mogelijk.

Zorgen voor jezelf

Intuïtief was dit wat ik te doen had. Daar hoort ook hulp vragen bij, maar in de eerste plaats voelen. Voelen wat ik nodig heb, wat mijn lichaam vraagt van mij. Rust. Rust om te kunnen voelen, niet afgeleid te worden door allerhande bezigheden die Moeten. Moeten doen om niet te voelen bewust of onbewust, dit herken je vast wel.

Ziek zijn bied je rust

De weg naar binnen. In mijn geval, de weg naar de pijn in mijn lichaam. Ik ademde ernaar toe, dat gaf verlichting, verzachting en zelfs het verdween voor een aantal tellen en later zelfs minuten. Zodra ik mijn aandacht ergens anders aan bestede, bijvoorbeeld omdraaien in bed of een gesprek met een vriend/ vriendin al dan niet life of per telefoon dan kwam de pijn weer opzetten. Heel fijn, zo kon ik het mooi omarmen. Omarmen door ernaar toe te ademen met liefde en aandacht, heel zacht laten zijn. Ik knapte aanvankelijk weer op na een week, maar net niet helemaal. Ik ging wel weer van alles doen, want er is veeeeel te doen ! (ego). Prompt werd ik natuurlijk zieker, ontwikkelde koorts, begon te ijlen.

Ondersteuning van het zelf helend vermogen

Mijn intuïtie bracht me bij de oliën, essentiële oliën die ik in huis heb, deze konden me ondersteunen. Ik vroeg hulp, om uit te vogelen wat de juiste oliën zouden zijn. Heel fijn als je een team van collega’s om je heen hebt !

De symphony of the cells, zo heet de behandeling die ik mezelf gaf met de oliën. Opsnuiven, over mijn ruggenwervels wrijven en onder mijn voeten…10 op een rij. Een ritueel was het wat ik deed met behulp van mijn vriend ( wel zo handig om mijn hele rug te bereiken). Sommige olie vond ik heerlijk, andere daar trok ik mijn neus voorop, maar ik deed het, het was goed. Daarna de nacht in, warm onder de wol.

De healing

De moeder-fee verscheen met haar bezempje en borstelde zachtjes mijn zenuwbanen schoon. Ik vroeg mijn team erbij, er was meer nodig dan dit. Mijn hoofd werd ondersteund door allerlei wezentjes, terwijl mijn team operaties uitvoerde aan de zenuwbanen in mijn hoofd, het leek alsof er tussenstukjes /stents geplaatst werden,. Het was te vol, het zat verstopt. Met veel zorg en aandacht werd gewerkt in mijn hoofd zodat het daar weer kon stromen, kon afvoeren, maar ook de rest van mijn lichaam werd grondig schoon gemaakt“.

Ontspanning en Overgave

Volledig ontspannen gaf ik me over aan de zorg van mijn team, ze lieten mij voelen hoe fijn ze dat vonden, want zo konden zij werken met/ aan mij. Ik ben in slaap gevallen tijdens dit hele gebeuren…had een goede nachtrust en de volgende dag ervaarde ik dat er nog van alles gaande was in mijn lichaam. Later op de dag, in een gesprek met een vriendin, realiseerde ik mij dat de hoofdpijn was verdwenen. En deze kwam ook niet meer terug. Het ritueel met de oliën heb ik nog 3 dagen hierna herhaalt. De koorts nam af, mijn aandacht was bij mijn lichaam en na deze 3 dagen was de pijn weg. Ik voelde me beter, wel heeeeeeel kwetsbaar. Langzaam pak ik de draad weer op, het proces vraagt nog tijd, aandacht. Ik laat het er helemaal zijn en vanuit mijn Zijn doe ik waar ik blij van word, volg ik mijn hart en blijf ik in deze hogere trilling, die ik nu voel, dat is nog dat kwetsbare in mij. Dat moet nog landen. Ik ervaar ook iets van kundalini energie, er is iniedergeval veel in beweging.

In je onderbewuste liggen de oplossingen, de antwoorden. Je hart wijst de weg daarna toe, met Liefde en Aandacht genezen….de healer heelt zichzelf !

In alle vertrouwen in je eigen proces duiken. Daar kom je je grootste angsten tegen. Het is paradoxaal. Door er helemaal in te gaan, in te zakken, is er healing mogelijk. Holistisch. Stap voor stap, Wat de angst ook mag zijn, iedere angst is het waard om gevoeld te worden, opgetild en los te laten. Of het nu gaat om leven, dood, werk, gezondheid, relatie’s…..

In mijn hoofd was het vol

Ik was weer eens veel bezig geweest met hersenspinsels creëren…..

“Ga ik het redden in de wereld. Ben ik wel goed genoeg, -of bied ik genoeg waarde in relaties of in mijn werk; en wat als ik het niet weet? Angst ook om mezelf te verliezen in alles wat erop me af komt in dit leven. Angst om de liefde die voelbaar is voor alles en iedereen niet aan te kunnen, zonder er iets aan te verbinden. Angst gek te worden: om gevangen te zijn in een wereld die niet de mijne is en niet voor mezelf op kunnen komen. Pijn, van iedereen, de hele wereld bij wijze van spreken. Pijn van schuld en schaamte. En dan ook altijd weer die eeuwige twijfel aan mij zelf !”

En dan……

De natuur als grote spiegel

het tweede bruggetje blijft zichtbaar, gelukkig.

Het water wat hoger en hoger kwam te staan in het riviertje door de vele regen. Al het water, het geluid alleen al, maakt veel los in je lichaam. Water staat ook voor gevoel, voor stromen, bewegen. Zie hier; ik mocht gaan voelen. Mijn tweede chakra. Grappig dat ik mijn video die ik  poste op FB hierover eindigde met de woorden …”brr, ik laat me niet nat regenen, ik ga gauw naar binnen !” en een dag later kon ik niet iets anders doen, dan naar binnen gaan, letterlijk. Voelen wat mijn lichaam, mijn ziel nodig had. Mijn lichaam zei STOP.

Delen, deze healing, puur vanuit mijn zijn

Ik mag dit nu delen met jou Mijn team, wat ook klaar staat om jou te helpen helen, heeft me dit door ziek te zijn gewoon haarfijn laten ervaren.

Ik schrijf het helemaal vanuit mij zelf hier voor jou. Misschien heb ik je nog nooit ontmoet, wel grootte kans dat het dan binnenkort gaat gebeuren. Voor mij vallen er steeds meer puzzelstukjes namelijk op z’n plek.

Ontmoetingen

…… zijn niet voor niets en ze voelen erg intens. Degene waar ik niet mee resoneer die ontmoet ik ook gek genoeg niet meer en die pijn omarm ik. Het is zo fijn om je eigen zielspad te volgen, trouw te zijn aan je zelf. De relatie met jezelf te onderhouden. Zelf-liefde. Energetisch opschonen. Herverbinden met mezelf….om voluit verder te leven, nog meer in vrijheid te verbinden met de ander, de Aarde en het Universum, de Goddelijke Liefde.

Durf te vragen, liefst voordat je er ziek van word

Spreken mijn blogs jouw aan, -wil je inspiratie ontvangen van mij, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief hier op mijn website en ontvang een door mij ingesproken meditatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *