Ina Jansen
Aila-Lichtdrager
Je lichaam is je beste vriend….
Je lichaam is je beste vriend….

Je lichaam is je beste vriend….

Wat een heerlijkheid en rijkdom om essentiële oliën als huisapotheek te mogen gebruiken. En wat gebeurt er als je luistert naar je lichaam en juist niet luistert naar je lichaam omdat er zo nodig andere dingen belangrijker zijn dan dat !

Ruim een maand geleden besloot ik om gehoor te geven aan wat mijn lijf vroeg; niets doen, rusten, mediteren.. Nadat we de meditatie tijdens de lichtcirkel hadden gedaan, trok ik de kaart “afzondering” uit het dek van de Moeder Aarde kaarten. Dit was genoeg. Dit was het moment waarop ik besloot alle afspraken voor de komende week af te zeggen en rust te nemen voor mezelf. De volgende dag al, voelde ik pijn op komen in mijn linker bovenkaak. In meditatie werd ik eraan herinnert dat ik bijna een jaar geleden mijn vulling uit een kies verloor, ik het niet als een acuut geval bestempelde, maar waar ik wel een keer een afspraak voor zou gaan maken bij de tandarts…

Die afspraak maakte ik niet. Ik vergat het. Ik vergat dus mijn eigen gezondheid, mij zelf. Dit beseffend bracht me veel verdriet. Emoties mochten er zijn, tranen stroomden. En ondertussen werd de pijn erger. Ik zag de ontsteking optrekken naar de zenuw in mijn bovenkaak. Na een week besloot ik toch echt een tandarts te zoeken hier in Portugal. Gelukkig na wat heen en weer gevraag binnen de community vond ik er een waar ik de volgende dag terecht kon. Ik vertelde haar het verhaal van de verloren vulling. Ze testte met haar instrument welke kies de pijn veroorzaakte. Daar maakte ze een foto van. De foto liet idd een ontsteking zien tot aan de zenuw. Ik mocht kiezen; wortelkanaalbehandelingen of extractie. Ik koos on middellijk het laatste. Dit had ik al voor mezelf thuis besloten, de kies moest eruit….het gat was te groot en de ontsteking te heftig. Bovendien was het mijn achterste kies. Zo gezegd, zo gedaan: de kies werd getrokken.

Voordat ik de praktijk verliet, gaf ze me een recept voor een middel om ontsteking te bestrijden. Ik zei haar, dat ik dat niet ging nemen. Ik ging de ontsteking en het wondgebied met oliën en kruiden behandelen, zoals ik dat meerdere keren in mijn leven had gedaan. Ze keek me vragend aan; ik voelde twijfel bij haar. Toen ik zei dat ik verpleegkundige was, trok de twijfel weg. Ze drukte me op het hart dat, wanneer het niet verbeterde met een paar dagen ik onmiddellijk naar de praktijk terug zou keren. Dat zou ik zeker doen….

Thuis ging ik aan de slag met Clove, puur, nadat de verdoving was uitgewerkt. Ik vond het heerlijk. Maakte voor de nacht Clove in een draagolie en zette dat naast mijn bed. De oliën Copaiba, Frankincense en brandnetel thee heb ik deze dagen ook frequent ingezet. En iedere dag verbeterde mijn lichaam, ik draagde de pijn. Mijn lichaam gaf aan wanneer er weer een druppel nodig was.

Na twee weken ging ik terug voor controle. De tandarts was verbaasd over hoe mooi en vlot alles genezen was. Na gebruik van wat ze normaal voorschrijft, had ze dit nog nooit zo gezien. In middels proeft Clove vies voor mij.

Hoe geweldig geeft je lichaam aan wat goed voor je is !

“Je lichaam is je beste vriend”…..en in dit geval was kruidnagel haar beste maatje….

Emotioneel versterkt clove, de vaardigheid om je eigen beslissingen te nemen, ongeacht wat anderen daarvan vinden of wat hun reactie zou kunnen zijn. Het helpt je bij het loslaten van de oorzakelijke patronen van ontrouw tegenover jezelf. Het ontwikkelt de kracht in je om NEE te zeggen. Het wakkert het vuur van je ziel weer aan en helpt je bij het helen van de thema’s die je zelfbeeld aangetast hebben. Het helpt je trouw te zijn aan jezelf, maar ook aan het Goddelijke.

Anderhalve week na de extractie, deed ik een familieopstelling. Mezelf- extractie/ pijn – en de wortels van de kies werden opgesteld. Prachtig hoe bevestigend dit voor mij werkte. De extractie/pijn gaf aan het te behandelen met olie/kruiden en liefde voor mezelf. De wortels zeiden dat ik het verder zelf kon, ik had hen niet meer nodig. …Ik had al gelezen dat juist deze kies stond voor zelfvertrouwen. Hoe kloppend is dit weer. De cirkel is rond.

Ik omarm mijn pijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *