Ina Jansen
Aila-Lichtdrager
o dia tres reis
o dia tres reis

o dia tres reis

van oud naar nieuw….

” Leven,

intens.

Huilen,

omdat iemand je verlaat.

Afscheid,

de verbintenis blijft.

Ik heb je weer ontmoet,

kende je al.

Laat je nu los in Liefde,

ervaar kracht,

acceptatie,

heling.

Liefde is in mij.”

Loslaten in Liefde

De laatste weken van het oude jaar was dit mijn thema. Ik werd ermee overspoeld kan ik wel zeggen en ik overspoelde mijn wangen met tranen. Tegelijkertijd was er ook een diep weten, een diep weten van “het is goed”.

Tja, dat doet pijn. Er is geen andere weg dan vooruit.

Mijn lief voelde dat hij niet meer hier, bij mij, in de vallei, in Portugal moest zijn. Samen gepraat, samen gehuild en dan blijft er alleen een diep weten over. Dan helpt alleen respect. Respect voor een diep weten. Respect voor de Liefde die er altijd is, ook al is deze nog zo klein.

Vanuit een diepe dankbaarheid schrijf ik nu deze blog. Dankbaar voor 7 prachtige maanden van heling voor ons allebei (en misschien nog wel meer mensen…). Het leven leven, zoals het geleefd wil worden. Poorten geopend.

Best lastig om te begrijpen, mijn hoofd wil dat echt soms heeeeeel graag ! Wanneer ik hier in duik, dan begrijp ik er steeds minder van en kan ik tranen laten stromen. Dagen achtereen heb ik gehuild. Zo konden we soms ook onze tranen samen laten stromen. Wat dan weer een weldaad van Liefde….een deken van Liefde over ons bracht.

Werk verzetten. Wandelen. Natuur. Stilte. Stil zijn. Focus….en niet te vergeten de dieren hier hielpen om de kracht te vinden in onszelf. De kracht om de situatie te accepteren zoals die NU is.

Geen beloftes doen aan elkaar. Geen “doekjes erom winden”. Van dit alles niets. Daar ligt ook geen behoefte. De tijd is nu om onszelf te helen, naar binnen te gaan en daar lief te zijn waar nodig, ieder onze eigen weg.

“Het leven in al zijn volheid ervaren. Leven in de brouwerij, magisch om van alle ingrediënten een mooi resultaat te maken, alchemie.

Niets terug te zien en toch is alles er nog.”

In dezelfde periode, de december maand 2021, mijn vader van 89 jaar oud. Wonend, zijn leven volledig zelfstandig. Gevonden op de grond in zijn woning, aanspreekbaar gelukkig -en naar het ziekenhuis gebracht. Het moment bleek gekomen om te kijken waar hij vanaf nu, na ontslag ziekenhuis, het beste op zijn plek is. Naar eigen huis was geen optie, natuurlijk had hij dat liever wel, maar vertrouwde ons volledig en ging akkoord met een plaatsje in een verzorgingshuis.

Dat wat over blijft is onvoorwaardelijke liefde.

Fijn dit in het aardse te mogen ervaren, tijdens het scheren van de baard van mijn vader, tijdens zijn ziekenhuis opname. In volle overgave liet hij mij dit doen. Ik ervaarde enkel en alleen onvoorwaardelijke liefde. Alles wat er voorheen was, leek te smelten als sneeuw door de zon.

Mijn vader. Eigenwijs…..en de eerste 10 jaar van mijn leven fysiek aanwezig. Hij was psychisch ziek en leefde zijn leven op zijn eigen wijze. Innerlijk heb ik veel geworsteld, na de scheiding van mijn ouders, met het “hebben” van zo een vader….die er niet is – agressief was naar mijn moeder, -en waar wij ook geen contact mee mochten hebben. Ik troostte mezelf als kind, met “onze vader, die in de hemel zijt”. Zo had ik ook een vader.

Tijdens familieopstellingen en innerlijk werk werd me wel duidelijk dat ik uit veel Liefde geboren ben…er was aan beide kanten (zowel vader als moeder) veel onverwerkt trauma dat nog om heling vroeg. Ik eer mijn vader en mijn moeder en dat van al mijn voorouders. Ze hebben naar hun vermogen het beste gegeven van hun zelf waar ik ten diepste dankbaar voor ben. Dankbaar ook voor de moed, in mij, om mijn vader op te zoeken…zo’n 21 jaar geleden.

Het aardse leven van mijn vader is nog niet over. Hij is dankbaar en tevreden, daar waar hij nu zorg ontvangt. Mijn schouders voelen lichter, ook al had ik nooit de praktische zorg voor hem. Energetisch zijn we sterk verbonden, dat lijntje laat langzaam los….in alle eeuwigheid amen. Rest nu niets anders dan genieten en ontvangen. Voor hem en voor mij.

“Genieten, plezier maken in vrijheid, bewust mijn creatieve leven leven, ontvangen in overvloed.”

Os dia tres reis…ouro, incenso e mirra

“In de stilte hoor je alles”

www.aila-lichtdrager.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *