Ina Jansen
Aila-Lichtdrager
Aila-Lichtdrager
Over Ina

Over Ina

…Als vrouw, kind, moeder, grootmoeder, geliefde, heler- helper- verbinder, leef ik in diepe verbinding met de Liefde, mijn eigen Liefde en de Goddelijke Liefde.

Midden in de natuur in Portugal woonde ik jaren in een yurt, off grid, nadat ik gescheiden was van de vader van mijn kinderen. Leven met het ritme van de natuur en de stilte gaven mij verdieping zonder woorden. Jaren van zelf heling, omarming van pijn. De verbinding met mijn gidsen was helder en mijn vertrouwen groot. Zo voelde ik meer en meer mijn eigen Liefde en kracht van acceptatie, waardoor ik los kon laten vanuit liefde. Ik leefde de Liefde samen met mijn Lief en we maakten grote reizen, fysiek en spiritueel. Egypte, Peru, Brazilië, India, Spanje en Polen.

Op deze manier herinnerde ik helingmethodieken, kwam ik in contact met sjamanen en participeerde ik in ceremonieën. Deze ervaringen verrijkten mijn leven en het repertoire van mijn werkwijzen.

In 2019 was er definitief  behoefte aan een atelier ruimte. Deze vond ik onderin mijn huidige huisje in een prachtige vallei, waar ik uiteindelijk alleen off grid ging wonen. De relatie met mijn -partner-liefde kreeg een andere vorm.

Ruim een jaar van fysiek de schouders eronder zetten en volledig onafhankelijk zijn volgde. Het hele huis werd “gestript”, zo ook  mijn fysieke lijf; mijn zelf.

De plek vond mij en ik vond de plek, samen werken met de deva’s, de natuurwezens hier op het land; dat was mijn houvast. Ik kwam dieper bij mijn diepste angsten om ze te fine tunen. Angst om alles alleen te moeten doen, om te mogen leven zonder verantwoordelijk te zijn voor de angst van anderen.

Angst om gevangen te zijn in een wereld die niet de mijne is en daarbij die eeuwige twijfel aan mijzelf…”doe ik het wel goed”.

Pijn ook om afgesneden te zijn van relaties die ik zo lief heb en ook nog steeds de angst voor tekort “ga ik het wel redden hier in m’n eentje, achteraf in een vallei, in een land waar ik de taal nog niet helemaal beheers…”.

Hulp vragen is niet mijn sterkste kant, middels mijn drum, maak ik gemakkelijk contact met de natuurwezens, deze reizen gaven mij inzicht in mijzelf waarop heling plaats vond, zodat het nog mooier/ beter werd dan dat je met je hoofd kan bedenken !  Ik plaatste 1 regeltje op mijn website voor hulp bij het “opruimen” van het land/ verbrande bomen. En…..

Het licht bracht mij samen met een liefde, wie ik evenals mijn vorige relaties, al kende vanuit allerlei verschillende incarnaties. Samen zijn vanuit een hoger perspectief en Lichtwerk doen; heilige plaatsen bezoeken waar een oude verbindingsdraad is op te nemen in onze energievelden waardoor de herinnering kan ontwaken en poorten zullen openen in de energievelden van de heilige Aarde om te herstellen, en naar een hogere frequentie te brengen. Vanuit onvoorwaardelijke Liefde en diep Hartsbesef van de opdracht. Dit alles voor de grote ommekeer, de nieuwe Aarde, waarin alleen onvoorwaardelijke liefde en vrede zal zijn.

Dit samen zijn -en samen lichtwerk doen, eindigde plotseling. Na 7 maanden vertrok hij terug naar Nederland. 

In to me, I see….

Oude patronen loslaten, zelf heling, ook van relaties met mannen in dit leven en vorige levens.

Heling van het mannelijk en vrouwelijk.

Nog meer thuiskomen in mezelf. Thuiskomen in de Liefde voor mezelf -en mijn hart open houden voor de ander……in mijn blogs lees je meer over mij. 

Ook ik kan het niet alleen en durf hulp te vragen, zowel in mijn ontwikkelingsweg als fysiek werk op de plek die ik hoed.

Workaway, Buren werk dagen zijn bronnen van Verbinding, Inspiratie en Uitwisseling. 

Nieuwe hoeders zijn geariveerd, de beweging kwam opgang in 2022 ….

————————————————————————————————————————————–                     

Ina in het kort:                        

*  Geboren in 1967 ( Gele Zon toon 1- Gele Zon), als oudste in een gezin van drie dochters, moeder van vijf kinderen ( 4 zonen en 1 dochter)  en oma van drie kleinzoons. Na 22 samen te zijn geweest met de vader van mijn kinderen, zijn we gescheiden en volgde ik mijn hart, de roep van mijn ziel. Zo emigreerde ik naar Portugal.

Vanaf mijn 25e verdiepte ik me in de alternatieve gezondheidszorg. Toen had ik al 7 jaar als A-verpleegkundige gewerkt.

Ik startte mijn eerste praktijk als pedicure op ” t Stamphuus “. Al snel volgde  voetreflexologie/- energetisch werk, meditatiecursussen, metamorfosemassage en volle maanvieringen, in combinatie met  (thuis)moederschap. Hiernaast heb ik altijd Bachremedies en aromatherapie (etherische oliën) ingezet en ook ademhaling.

De natuur, de afstemming daarmee, is voor mij wezenlijk. Ik wandel en fiets veel. Op mijn zesde jaar ontdekte ik het spinnewiel.

Ik spin wol, “levens – draden”,  liefst zo uit de vacht van het schaap. Ik brei, haak, ontwerp en vilt met de wol. Je kunt me vinden op  de marktjes in onze streek, vaak achter mijn spinnewiel. Ik vind het heerlijk in de nazomer druiven te plukken en er druivensap van te maken. Olijven te oogsten, bomen te snoeien, hout te hakken en vuur te stoken. Ik sta op met de zon en begin de dag met agnihotra (homatherapie) en sluit hiermee bij zonsondergang de dag zoveel als mogelijk. Iedere ochtend verbind ik mij met het water en de wezens op het land.  Ik hou van ritme, van rituelen. Iedere week dans (5 ritme dans) -en zing (bhajans) ik samen met anderen hier in de community. Zo houd ik mijn trilling hoog zodat ik puur INA kan zijn.

Ik eet (bio)- logisch, het liefst uit eigen tuin. 

“als alles logisch was gebleven, was biologisch niet eens een woord “, zei ik regelmatig tegen mijn kinderen als ze weer eens riepen dat ik een bio-moeder was….                                               

Zo draag ik het licht in mezelf en kan ik een doorgeefkanaal zijn voor jou.