Ina Jansen
Aila-Lichtdrager
Aila-Lichtdrager
Cura Criativa

Cura Criativa

Puur, authentiek, vol schoonheid en liefde inspireer ik jou en laat je ademloos, geraakt tot in al je cellen genieten.

Het creëren van vilt en het spinnen van wol, een oeroud meditatief proces wat ik combineer met heling.

De verbinding met de natuur en mijn gidsen zijn hierbij essentieel. De balans vinden, Yin en Yang; levenskunst van gewoon even ZIJN.

Wol spinnen, levens -draden creëren , is iets dat ik van kinds af aan doe.

Als Ina, als kind, zus, vrouw, moeder en grootmoeder…als heler en verbinder. Draden van liefde en licht, ……

Alles zit in jou, zo binnen -zo buiten !

Het vinden van de balans, daar vertel ik je over in deze documentaire.

Het Leven is een hele puzzel.

Hoog sensitief. Geboren bij een paar lieve ouders die beide wisten en voelden dat er meer bestond tussen hemel en aarde.

Ze waren boer op een prachtig landgoed. De relaties waren verstoord in de familie  van zowel mijn vader als mijn moeder( zichtbaar en onzichtbaar ), er was veel onopgelost trauma. Mijn vader werd psychisch ziek, gebruikte geweld naar mijn moeder en een scheiding volgde; mijn moeder vertrok met de kinderen…..

Schuld, schaamte, geld, ziekte en vooral liefde waren thema’s waarop ik emoties voelde, als tienjarig meisje.

Wist niet waar ik ermee heen moest. Ik stelde mezelf allerlei levens-vragen.

Levensvragen, over ziekte, dood, geboorte, relaties, communicatie. De antwoorden kwamen uit het “onzichtbare”.                                                                                                                    

“Hoe ziet God eruit voor jou ?”, vroeg eens de dominee, ik was een jaar of 15 toen.

“God, noem het Liefde..”, zit in ons allemaal, in alles wat leeft, in alles wat een ziel heeft, in de natuur, in de appel die op de tafel lag voor mij.

Afgescheiden van mijn vader leefde ik mijn leven totdat ik het verhaal van Mozes las. Ik voelde de roep in mezelf: pakte de telefoon en belde mijn vader wanneer ik langs kon komen.  De hereniging was daar, het begin van ….

Zo kan ik blijven vertellen over de “roepen” in mijn leven, wie ik volgde en welke niet, de puzzel stukjes die samen NU (de puzzel) vormen.

Het zijn slechts verhalen die ertoe geleid hebben waar ik NU ben – waarin ik los heb gelaten in liefde en steeds meer kan ontvangen in liefde. Therapie, Opleidingen & Leven, hebben me gebracht waar ik nu ben.

Mannen en vrouwen tijdens hun reis hierop aarde ondersteunen.

Ervaringen en gevoelens delen door gewoon-dagelijks, het leven te leven, in liefde en eenvoud. Samen een liefdevolle wereld creëren. Waar leven, -vieren is, vanuit onvoorwaardelijke liefde  in schoonheid.

Het vinden van balans, in liefde en eenvoud, daar gaat healing over. Het is geen truckje of een concept. Iedereen kan en mag zichzelf healen.

Met mijn innerlijk weten, intuïtie -en alle geheelde thema’s in dit leven en vorige levens, ben ik een bruggenbouwer voor de nieuwe aarde net als jij.

Tijdens een healing sessie verbinden we met onze gidsen, moeder Aarde en het Universum. Via adem, in meditatie, verhogen we samen jou energie en laat ik je focussen op je hogere zelf, zodat jij de antwoorden kunt ontvangen en er healing mag komen op de stukjes waar jezelf net even niet bij kon.

Een klein -kabouter- huisje met een atelierruimte, in een Goddelijke vallei in Portugal bied ruimte om te healen. Op mijn Instagram vind je een korte impressie/video van de vallei….

Eens per maand, zit ik achter mijn spinnewiel op het plaatselijke marktje. Bij het snorren van het wiel, wisselen we soms woorden, of juist niet. In de stilte hoor je alles, gewoon even ZIJN.

Daar ontmoete ik daar een jong stel uit Brazilië, in september 2020. Een maand later kwam er een email met de vraag of zij een week bij mij op de quinta mochten verblijven als workawayers waarvan zijn aanbod was foto’s maken en zelfs een video van mijn werk. 

Mooie gesprekken zijn gevoerd; engels- Braziliaans/- Portugees, helingsessie gedaan, samen gekookt, gewerkt op het land en opnames gemaakt.

Het licht stond centraal. Licht en opnames werken heel nauw samen ! Het was in november, nog net dag-licht genoeg, om de tijd van opnames hieraan aan te passen. Bedankt Cesar en Tathi.

Cura Caminho ontvouwt zich sinds oktober 2022. In april 2023 fiets ik de caminho naar Santiago vanuit de vallei in Portugal en verder naar het Nederland.

Cura Creativa ontvouwt zich…..